Somelaw – Case

Palmujen Varjoissa -podcastin ja vaikuttaja JennaClaudian lakiasiat

Somelaw hoiti Palmujen Varjoissa -podcastin ja Jennaclaudian (n. 3 400 seuraajaa) lakiasiat kuntoon. Jennan kanssa valittiin sopiva yhtiömuoto, käytiin läpi verotusta ja katsottiin mainosmerkinnät kuntoon. Lisäksi Somelaw tarkasti Jennan podcastin uuden tuotantosopimuksen.

Asiakkaan tarve

  • Uuden podcast -tuotantosopimuksen läpikäynti

Somelaw:n näkemys

  • Katsotaan podcastin tuotantosopimus läpi ja tehdään siihen tarvittavat muutosehdotukset.
  • Päivitetään tarvittaessa Jennan yhtiömuoto, sillä uuden tuotantosopimuksen myötä kevytyrittäjyys ei välttämättä ole enää kannattavaa. Valitaan tarvittaessa Jennalle uusi ja sopivin yhtiömuoto sekä hoidetaan yhdessä yhtiömuodon vaihdos.
  • Käydään lisäksi läpi oikeaoppiset mainosmerkinnät lausuntopyyntöjen välttämiseksi.

Lopputulos

  • Uusi podcast-tuotantosopimus, jonka molemmat osapuolet allekirjoittivat hyvällä fiiliksellä
  • Yhtiömuodon muutos, oma yritys pystyssä ja laskutusvalmiina
  • Kaupalliset yhteistyöt lainmukaisia myös jatkossa

Podcastin tuotantosopimus

Jenna laittoi saamansa tarjouksen ja podcastin uuden tuotantosopimuksen Somelaw:n juristille suoraan sähköpostitse. Jo saman päivän aikana Jennan kanssa käytiin sopimusta läpi. Huomiota kiinnitettiin tiettyihin sopimuskohtiin, joista Jennan olisi hyvä olla tietoinen. Tiettyjen kohtien osalta käytiin myös läpi, mitä ne käytännössä tarkoittivat. Näin sopimus tai sen käytännön toteutus ei aiheuttaisi mitään yllätyksiä. Sopimus käytiin läpi Jennan etujen näkökulmasta ja siihen tehtiin muutamia kommentteja, korjausehdotuksia ja tarkennus pyyntöjä. Jennan kanssa mietittiin, mihin kohtiin hän on valmis sitoutumaan ja mistä olisi hyvä vielä neuvotella.

Sopimuskommentoinnin pohjalta Jenna neuvotteli sopimuksesta ja sopimusta tarkennettiin tietyiltä osin. Molemmat osapuolet allekirjoittivat sopimuksen hyvillä mielin. Jenna turvasi uuden tuotantosopimuksen sekä levollisen mielen.

Yhtiömuodot ja verotus

Yhtiömuotojen osalta kartoitettiin Jennan sen hetkinen tilanne. Jenna toimi kevytyrittäjänä, joten sen hyötyjä ja haittoja vertailtiin muihin Jennalle sopiviin yhtiömuotoihin eli tässä tapauksessa toiminimeen ja osakeyhtiöön. Tässä huomioitiin myös käytännön asioiden hoitaminen, sillä asiat haluttiin pitää toistaiseksi tarpeeksi simppelinä. Yhtiömuotojen yhteydessä käytiin läpi myös verotuksellisia asioita ja laskettiin, mikä yhtiömuoto olisi Jennalle kannattavin. Tätä kautta päädyttiin valitsemaan toiminimi -yrittäjyys ja vaihdos tähän katsottiin yhdessä. Näin Jennalla oli uusi ja kannattava yhtiömuoto valmiina ensimmäistä laskutusta varten. Myös tulevaisuuden suunnitelmat olivat yhtiömuodon osalta selvillä, sillä kävimme läpi missä vaiheessa yhtiömuoto olisi hyvä vaihtaa osakeyhtiöksi.

Kaupalliset yhteistyöt ja mainosmerkinnät

Jenna oli jo aiemmin tehnyt hyvin onnistuneesti kaupallisia yhteistöitä. Puhuimme piilomainonnasta ja päädyimme siihen, että käydään oikeaoppiset mainosmerkinnät kanavakohtaisesti vielä läpi, jotta hommat menee satavarmasti oikein. Mainosmerkinnät käytiin läpi ihan kanavakohtaisesti, sillä Jenna tekee kaupallisia yhteistöitä sekä Instagramissa, Youtubessa että podcastissa.

Juristi apunasi

  1. Tarvitsetko podcastin tuotantosopimus netistä? Klikkaa tänne!
  2. Onko sinulla etsinnässä edullinen sopimustarkastus? Klikkaa tänne!

Tai jätä meille yhteydenottopyyntö suoraan alta!

Voit myös laittaa meille suoraan viestiä, niin katsotaan yhdessä sinulle sopiva palvelu!

Jätä yhteystietosi, niin jatketaan siitä

Kiitos!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Lue myös nämä

Tässä vielä lisää luettavaa sinulle.

Vaikuttaja-pr ja sen merkitseminen

Lue tästä juristin kertomana (silti ymmärrettävästi) mitä on vaikuttaja-pr ja miten se merkitään oikeaoppisesti!

Kaupallisten yhteistöiden merkitseminen

Tässä artikkelissa juristimme kertoo, miten kaupalliset sisällöt merkitään oikein ja mitä piilomainonta on.

Teaser-markkinointi

Lue tästä, mitä on teasausmainonta ja onko myöhemmin julkaistava kuva merkittävä mainostunnistein.

”Koen Somelawn helposti lähestyttäväksi ja asiantuntevaksi. Iso suosittelu jos kaipaat nykyaikaista lakitoimistoa ja sitä, että asiat selitetään sinulle selkokielellä!”

”Tehtin Somelawlla yritykselle sopimukset eri tarpeisiin. Kävimme ensin yhdessä läpi mitä sopimukselta halutaan ja mitä sen pitäisi sisältää. Asia hoitui helposti ja nopeasti. Kiitos siitä!”

”Somelaw ja Katariina on jeesannut meitä eli vaikuttajamarkkinointitoimisto Noordia monissa jutuissa niin sopimuksista vaikuttajamarkkinoinnin lainmukaisuuteen. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä palveluun, ja sen lisäksi yhteistyö on todella vaivatonta!”

”Jos et halua kymmensivuisia ja vaikeaselkoisia sopimusnivaskoja, suosittelen Somelawta. Saimme erinomaiset ja selkeät sopimukset. Sopimusasioiden hoitaminen Somelaw:lla todellakin säästi minulta aikaa ja yrittäjälle aika on aina rahanarvoista!”

“Sopimusten teko ammattimaisesti pitää huolta yrityksen imagosta yhteistyökumppaneiden suuntaan ja tuo turvaa, että sopimukset ovat pätevät. Ammattilaisella on myös aina viimeisin tieto mitä sopimusten tulee sisältää, tähän selvittelytyöhön olisi minulta yrittäjänä mennyt vielä enemmän aikaa”

”Mikään ei ole koskaan antanut minulle samanlaista mielenrauhaa ja tukea kuin nimenomaan somemaailmaan keskittynyt lakimies. Pelkkä ajatus jo siitä, että kerrankin on oikeasti pätevä ihminen keltä kysyä jos mieltä askarruttaa jokin on ollut korvaamatonta.”

”Siis kiitos! Jos en olisi saanut Somelawn apua, olisin hävinnyt rahaa satoja euroja joka kuukausi.”

”Kun ottaa juristin avuksi, sopimusasiat voi onneksi hoitaa myös niin, ettei ne aiheuta ylimääräistä stressiä”

”Somelaw piti huolen siitä, että molemmat osapuolet kirjoittavat sopimuksen mielellään eikä tarjoamamme sopimus johda ylimääräiseen säätöön”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan Somelawn asiakkailta.

Somelaw

Tilaa meidän uutiskirje tästä!

Pysy perillä pykälistä ja tilaa tästä uutiskirjeemme. Älä huoli, emme lähetä turhia viestejä.

Kiitos!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.