Somelaw

Kaupalliset yhteistyöt

Tiesitkö, että kaikki vaikuttajamarkkinointiin osallistujat ovat vastuussa kaupallisesta yhteistyöstä? Entä tiesitkö, että yritystä koskee ohjeistusvelvollisuus lainmukaisesta markkinoinnista? Katso ratkaisumme tähän alta!

Nuku yösi levollisesti jännittämättä huomautuksista tai lausuntopyynnöistä

Kaikki vaikuttajamarkkinointia tekevät kantavat vastuun siitä, että markkinointi on lainmukaista. Vaikuttajamarkkinoinnin juridiikasta varmistumalla voi taklata mahdolliset huomautukset ja siitä seuraavat mainehaitat.

“Vaikuttajamarkkinoinnista ei ole vielä kotimaista tuomioistuinratkaisua. On vain ajan kysymys, milloin pieleen mennyt tapaus etenee tuomioistuimeen. Kukaan ei varmasti halua joutua tällaisen tapauksen keulakuvaksi, joten asiat kannattaa hoitaa kunnolla.”

Katariina Ruuskanen, OTM, Somelaw:n perustaja

Kaupalliset yhteistyöt

Ohjeistusvastuu lainmukaisesta markkinoinnista

Yritys on vastuussa siitä, että vaikuttajamarkkinoinnin alainen julkaisu tai sisältö on lainmukaista, vaikka vaikuttaja tekee ja julkaisee sisällön. Tämä on vahvistettu jo Ruotsissa oikeudessa asti.

Yrityksen pitää

  1. ohjeistaa vaikuttajaa piilomainontakiellosta
  2. neuvoa (kanavakohtaisesti), kuinka mainosmerkinnät tehdään ja millaisia niiden täytyy olla
  3. tarkastaa, että kaupallinen sisältö eli markkinointi on lainmukaista
Sopimusvastuu

Myös vaikuttaja voi joutua vastuussa markkinoinnin lainmukaisuudesta, sillä hän vaikuttaa olennaisesti markkinointiin, luo sisällön ja päättää mitä julkaistaan. Vastuu voi kohdistua myös yrityksen ja vaikuttajan välissä olevaan toimistoon, esim. vaikuttajien välittäjätoimistoon, managerointitoimistoon tai mainostoimistoon.

Jotta voit turvata oman toimintasi, vastuunjakautumisesta on erittäin tärkeää sopia sopimuksella.

Katso näihin sopivat palvelut alta!

Lakipalvelut kaupallisiin yhteistöihin

Jos teet kaupallisen yhteistyön, tarvitset siis nämä:

  1. Yhteistyösopimus (”Vaikuttajasopimus”), tilaa ja katso vaihtoehdot täältä!
  2. Ohjeet lainmukaiseen markkinointiin, lue lisää ja tilaa alta!

Ohjeet lainmukaiseen markkinointiin

Tarjoamme käyttöösi Ohjeet lainmukaiseen markkinointiin ja merkintäohjeet vaikuttajalle, jotka auttavat sinua ohjeistusvelvollisuutesi täyttämisessä.

Juristin laatimat ohjeet lainmukaiseen markkinointiin
  1. Sisältää A) ohjeistuksen piilomainontakiellosta ja 2) kanavakohtaiset merkintäohjeet lainmukaisiin mainosmerkintöihin (kuinka mainosmerkinnät täytyy tehdä ja millaisia niiden täytyy olla)
  2. Toimitetaan sinulle sähköpostiin pdf -muodossa
  3. Voidaan helposti liittää esimerkiksi sopimuksen tai sähköpostin yhteyteen

Hinta 119,90 € + alv

Tilaa alta!

Tilaa tästä

Tilaa ohjeistus lainmukaiseen markkinointiin tästä. Lähetämme sen sinulle arkipäivisin vuorokauden kuluessa sähköpostiisi. Lasku lähetetään erikseen.

Kiitos!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme sekä tilauksen tehdessäsi Tilaus- ja sopimusehtomme.

Asiakaskyselyn tuloksia

Tätä mieltä asiakkaamme olivat meistä:

100%

suosittelisi meitä myös muille

100%

oli erittäin tyytyväisiä juristimme asiantuntemukseen ja saamaansa apuun

100%

aikoo käyttää meitä myös jatkossakin

Ota tästä sääntelystä nyt sitten selvää

On ihan ymmärrettävää, jos toimiminen vaikuttajamarkkinointia koskevien pykälien mukaan aiheuttaa harmaita hiuksia. Sääntelysoppa nimittäin koostuu markkinointiin vaikuttavista laeista, viranomaisten linjauksista, tuomioistuinten ratkaisuista, ICC:n markkinointisäännöistä ja niitä soveltavien instrumenttien ratkaisuista. Kun tähän vielä lisätään se, että kaikki tämä sääntely voi näyttäytyä eri tavoin eri kanavissa, on siinä melkoinen pala purtavaksi.

Onneksi voit ulkoistaa nämä asiat siihen erikoistuneelle juristille!

Miksi Somelaw?

Somelaw haluaa tarjota vaikuttajamarkkinointia tekeville yrityksille hyvät eväät lainmukaiseen ja vastuulliseen toimintaa. Erikoistumisalaamme ovat onnistuneet yhteistyöt. Lopullinen julkaisu sekä sen lainmukaisuus ovat olennaisessa asemassa yhteistyön onnistumisen kannalta. Etukäteen varmistettu, oikeanlainen julkaisu ei aiheuta ylimääräistä säätöä, oikeudellisia seuraamuksia tai mainehaittoja.

Somelaw on vaikuttajamarkkinointiin erikoistunut toimisto. Erityisasiantuntemus kannattaa valita aina, sillä se on kustannustehokasta, koska asioista perillä olevan juristin loppulasku ei sisällä tuntien selvitystyön kustannuksia. 

Mitä hyödyn tästä?

Taklaat oikeudelliset riskit

Kun hoidat asiat etukäteen, taklaat oikeudelliset seuraamukset. Olemme täällä myös minimoimassa vahingot, jos hommat osui jo tuulettimeen.

Säästät sitä tärkeintä: aikaa

Erityisasiantuntemusta vaativat asiat kannattaa ulkoistaa. Ellet ole näihin asioihin erikoistunut juristi, tämä säästää sinulta takuulla työtunteja.

Säästät rahaa

Kun asiat hoitaa etukäteen oikein, se tulee varmasti halvemmaksi kuin mönkään menneiden asioiden oikeudenkäyntikulut. Myös sinun asioihisi erikoistuneen lakitoimiston valinta on kustannustehokasta: rahalle saa enemmän vastinetta eikä asioista jo valmiiksi perillä olevan juristin lasku sisällä tuntien selvitystyötä.

Imagohyötyä vastuullisuudesta ja luotettavuudesta

Kun toimit itse sääntelyn mukaisesti, voit osoittaa muille toimivasi vastuullisesti ja luotettavasti. Säännösten mukaan toimiminen on olennainen osa brändiä. Tämä valitettavasti oivalletaan vasta sitten, kun hommat osuu tuulettimeen.

Minimoi maineriskit

Sääntelyn rikkomisesta seuraavat huomautukset voivat aiheuttaa negatiivista julkisuutta tai mainehaittoja. Luonnollisesti tämä menetys on usein myös rahallinen.

Blogi

Yrityksen (rajaton?) vastuu piilomainonnasta

Yritys on lähtökohtaisesti vastuussa, jos vaikuttajan kaupallisen yhteistyön julkaisu on lainvastainen. Yrityksen vastuu ei kuitenkaan ole rajatonta. Lue tästä, kuinka yritys voi täyttää oman osuutensa huolehtimalla tietyt asiat kuntoon.

Meihin luottavat

Temme yhteistyötä mm. seuraavien yritysten kanssa:

 

Klikkaa tästä lukemista kahvitauolle

Tarjolla artikkeleita, joita ei kannata missata!

Case Happy Flops

Lue tästä, mitä casessa on juridisesti mahdollisesti mennyt pieleen ja mitä markkinointiin osallistuvien tahojen kannattaa huomioida.

Miksi urheilijoiden tai artistien ei tarvitse laittaa mainosmerkintöjä?

Lue tästä, eroaako urhelijoiden tai artistien mainostaminen vaikuttajien mainostamisesta.

Vaikuttaja-pr ja sen merkitseminen

Lue tästä juristin kertomana (silti ymmärrettävästi) mitä on vaikuttaja-pr ja miten se merkitään oikeaoppisesti!

”Saimme erinomaiset ja selkeät sopimukset. Sopimusasioiden hoitaminen Somelaw:lla todellakin säästi minulta aikaa ja yrittäjälle aika on aina rahanarvoista!”

”Koen Somelawn helposti lähestyttäväksi ja asiantuntevaksi. Iso suosittelu jos kaipaat nykyaikaista lakitoimistoa ja sitä, että asiat selitetään sinulle selkokielellä!”

”Tiestitkö, että oon maailman onnellisin, että oon löytänyt sut? Stressi ei nouse yhtään kun tiiän, että voin olla suhun yhteydessä ja asiat hoituu!

”Tehtiin Somelawlla yritykselle sopimukset eri tarpeisiin. Kävimme ensin yhdessä läpi mitä sopimukselta halutaan ja mitä sen pitäisi sisältää. Asia hoitui helposti ja nopeasti. Kiitos siitä!”

”Somelaw on jeesannut meitä monissa jutuissa niin sopimuksista vaikuttajamarkkinoinnin lainmukaisuuteen. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä palveluun, ja sen lisäksi yhteistyö on todella vaivatonta!”

Mikään ei ole koskaan antanut minulle samanlaista mielenrauhaa ja tukea kuin nimenomaan somemaailmaan keskittynyt lakimies. Pelkkä ajatus jo siitä, että kerrankin on oikeasti pätevä ihminen keltä kysyä jos mieltä askarruttaa jokin on ollut korvaamatonta.”

”Somelaw piti huolen siitä, että molemmat osapuolet kirjoittavat sopimuksen mielellään eikä tarjoamamme sopimus johda ylimääräiseen säätöön”

Siis kiitos! Jos en olisi saanut Somelawn apua, olisin hävinnyt rahaa satoja euroja joka kuukausi.

”Kun ottaa juristin avuksi, sopimusasiat voi onneksi hoitaa myös niin, ettei ne aiheuta ylimääräistä stressiä”

“Sopimusten teko ammattimaisesti pitää huolta yrityksen imagosta yhteistyökumppaneiden suuntaan ja tuo turvaa, että sopimukset ovat pätevät. Ammattilaisella on myös aina viimeisin tieto mitä sopimusten tulee sisältää, tähän selvittelytyöhön olisi minulta yrittäjänä mennyt vielä enemmän aikaa

”Jos et halua kymmensivuisia ja vaikeaselkoisia sopimusnivaskoja, suosittelen Somelawta!”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan Somelawn asiakkailta.

Somelaw

Tilaa meidän uutiskirje tästä!

Pysy perillä pykälistä ja tilaa tästä uutiskirjeemme. Älä huoli, emme lähetä turhia viestejä.

Kiitos!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme sekä tilauksen tehdessäsi Tilaus- ja sopimusehtomme.