Meistä

Mikä on Somelaw?

Somelaw toimii pääasiassa yritysten ulkoistettuna lakiosastona. Juristin ulkoistaminen onnistuu kauttamme helposti ja edullisesti.

Olemme myös markkinointioikeuteen erikoistunut lakitoimisto. Meidät tunnetaan ainoana vaikuttajamarkkinoinnin ja sosiaalisen median juridiikkaan erikoistuneena lakitoimistona.

Avustamme myös kuluttajia ja juristeillamme on laaja kokemus mm. perhe- ja perintöoikeudellisista toimeksiannoista.

Koska haluamme helpon lähestyttävyyden kautta tarjota kaikille mahdollisuuden toimia oikein, olemme apunasi kaikissa lakiasioissa!

Pähkinänkuoressa

Somelaw

  1. Apunasi kaikissa lakiasioissa
  2. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden toimia oikein
  3. Asiasi hoituu kauttamme edullisesti, nopeasti ja helposti ymmärrettävästi
  4. Olemme helposti lähestyttävä ja matalan kynnyksen lakitoimisto, jossa vastassa on aina ihminen eikä ”pelottava” juristi

Miten eroamme muista lakitoimistoista?

Eroamme muista lakitoimistoista siinä, että meillä

  1. asiat esitetään simppelisti eikä käteesi ei jää vain pykäliä, vaan tiedät aina, miten sinun kannattaisi toimia ja mitä sinun tulee käytännössä tehdä.
  2. asiantuntijuus tai ammatti ei poissulje ihmisläheisyyttä, vaan meillä asiakasta on aina vastassa rento ja lämmin ihminen.
  3. ei tarvitse jännittää tähtitieteellisiä loppulaskuja, vaan tiedät aina etukäteen, mitä maksat.
  4. kannatetaan koko lakialan modernisointia sekä modernia lakitoimistomallia, jossa asiat tehdään aidosti asiakkaan edun mukaisesti.

Tarina

Mistä kaikki alkoi?

Somelawn perustaja Katariina Ruuskanen ajatteli miltein kymmenen vuoden lakialan uransa aikana, ettei hän tunne kuuluvansa stereotyyppiseen lakimiesporukan joukkoon. Kyynerpäätaktiikka sekä tietynlainen jäykkyys alan vanhanaikaisuus tuntui haastavalta ympäristöltä rempseälle, rennolle ja ihmisläheiselle juristille. Samalla Katariina kuunteli ulkopuolisten lakialaan kohdistuvaa tyytymättömyyttä: lakiavun saanti on kallista, juristit ovat jäykkiä ja pelottavia eikä heidän vastauksistaan saa mitään tolkkua, vaikka niistä joutuu maksamaan maltaita. Katariina oivalsi olevansa oikea persoona vastaamaan kaikkeen tähän, jolloin ajatus Somelawsta, modernista ja helposti lähestyttävästä lakitoimistosta syntyi.

”Tajusin, että persoonani ja ajatukseni siitä, mitä lakitoimiston kuuluisi olla on juuri sitä, mitä asiakkaatkin kaipaavat. Haluan tehdä asiat aidosti eri tavalla ja tälle onkin arvatusti ollut selvä kysyntä”

Kantava ajatus kaiken taustalla?

Somelawn taustalla on ajatus siitä, että jokaisella tulisi olla mahdollisuus toimia oikein. Tämän esteenä ei voi olla tähtitieteelliset tai ennalta arvaamattomat juristin loppulaskut. Lakiavun saanti on jokaisen oikeus.

Samoin jokaiselle kuuluu oikeus ymmärtää lakia. Oikein toimimisen esteeksi ei voi muodostua epämääräiset pykäläjargonit, vaan kohtaamisen jälkeen asiakkaalla täytyy olla selvät sävelet siitä, miten käytännössä pitää toimia. Meillä asiat esitetään simppelisti ja käytännönläheisesti.

Haluamme tehdä asiat asiakaslähtöisesti. Veloitamme vain aidosti tehdyistä minuuteista ja  toimeksiannot hoidetaan siten, kuin se on asiakkaalle parhainta. Lakiala on jo pitkään toiminut itsekeskeisesti ja me haluamme olla mukana positiivisessa, asiakaskeskeisessä muutoksessa.

Somelawn takana

Katariina Ruuskanen, Perustaja & Omistaja, OTM

Moi, täällä kaiken takana on nuori savolainen nainen! Olen juristi ja yrittäjä, työkokemukseni lakihommista on pitkä. i

Jos nämä nippelitiedot kiinnostaa, pääset tutkimaan niitä tarkemmin tästä.
Markkinointiin liittyvä juridiikka on lempilapseni ja sitä on tullut ihan tutkittuakin. Myös sopimusoikeus ja oikeastaan kaikki yritysten lakiasiat ovat lähellä sydäntäni, sillä minulla on aito halu auttaa kaikkia onnistumaan. Olen tehnyt pitkään myös perhe- ja perintöoikeutta, joten nekin asiat sujuvat paremmin kuin hyvin. Somelawn pyörittämisen lisäksi olen perustajana teknologia alan startupissa Lakihelpissä, joka pyrkii modernisoimaan koko lakialaa kansainvälisesti.

Loin vuosia uraa lakialalla ja huomasin, etten oikein löydä omaa paikkaani. Halusin työskennellä modernissa lakitoimistossa, jossa asiakasta on vastassa rentoja ja helposti lähestyttäviä ihmisiä. Tällaista ei meinannut löytyä, joten perustin sellaisen itse.

Olen myös aina ajatellut, että vaikka asiat ovat painavia ja haastavia, ei niitä kuitenkaan tarvitse esittää sellaisina. Ammattitaitoa ei tulisi mitata kapulakielen sujuvuudella vaan sillä, että vaikeatkin asiat pystytään esittämään selkeästi ja ymmärrettävästi. Tätä haluan tarjota omille asiakkailleni.

Ps. Jos jäit kaipaamaan jotain henkilökohtaisempaa infoa tai olet muuten vain utealias, tsekkaa medialle osio, jossa kaikenlaista lisätietoa!

Toivottavasti laitat meille lakiasioissa viestiä – olisi kiva olla avuksi!

Terkuin, Katariina

Laita tästä meille viestiä!

Laita meille viestiä, olisi kiva olla avuksi!

Kiitos!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

”Koen Somelawn helposti lähestyttäväksi ja asiantuntevaksi. Iso suosittelu jos kaipaat nykyaikaista lakitoimistoa ja sitä, että asiat selitetään sinulle selkokielellä!”

”Tehtin Somelawlla yritykselle sopimukset eri tarpeisiin. Kävimme ensin yhdessä läpi mitä sopimukselta halutaan ja mitä sen pitäisi sisältää. Asia hoitui helposti ja nopeasti. Kiitos siitä!”

”Somelaw ja Katariina on jeesannut meitä eli vaikuttajamarkkinointitoimisto Noordia monissa jutuissa niin sopimuksista vaikuttajamarkkinoinnin lainmukaisuuteen. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä palveluun, ja sen lisäksi yhteistyö on todella vaivatonta!”

”Jos et halua kymmensivuisia ja vaikeaselkoisia sopimusnivaskoja, suosittelen Somelawta. Saimme erinomaiset ja selkeät sopimukset. Sopimusasioiden hoitaminen Somelaw:lla todellakin säästi minulta aikaa ja yrittäjälle aika on aina rahanarvoista!”

“Sopimusten teko ammattimaisesti pitää huolta yrityksen imagosta yhteistyökumppaneiden suuntaan ja tuo turvaa, että sopimukset ovat pätevät. Ammattilaisella on myös aina viimeisin tieto mitä sopimusten tulee sisältää, tähän selvittelytyöhön olisi minulta yrittäjänä mennyt vielä enemmän aikaa”

”Mikään ei ole koskaan antanut minulle samanlaista mielenrauhaa ja tukea kuin nimenomaan somemaailmaan keskittynyt lakimies. Pelkkä ajatus jo siitä, että kerrankin on oikeasti pätevä ihminen keltä kysyä jos mieltä askarruttaa jokin on ollut korvaamatonta.”

”Siis kiitos! Jos en olisi saanut Somelawn apua, olisin hävinnyt rahaa satoja euroja joka kuukausi.”

”Kun ottaa juristin avuksi, sopimusasiat voi onneksi hoitaa myös niin, ettei ne aiheuta ylimääräistä stressiä”

”Somelaw piti huolen siitä, että molemmat osapuolet kirjoittavat sopimuksen mielellään eikä tarjoamamme sopimus johda ylimääräiseen säätöön”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan Somelawn asiakkailta.

Somelaw

Tilaa meidän uutiskirje tästä!

Pysy perillä pykälistä ja tilaa tästä uutiskirjeemme. Älä huoli, emme lähetä turhia viestejä.

Kiitos!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.