Meistä

Mikä on Somelaw?

Somelaw on markkinointioikeuteen erikoistunut lakitoimisto. Toimimme pääasiassa markkinonitia tekevien yritysten ulkoistettuna juristina. Meidät tunnetaan myös ainoana vaikuttajamarkkinoinnin juridiikkaan erikoistuneena lakitoimistona. Koska haluamme helpon lähestyttävyyden kautta tarjoja kaikille mahdollisuuden toimia oikein, olemme apunasi kaikissa lakiasioissa

Pähkinänkuoressa

Mikä on Somelaw?

Somelaw on markkinointioikeuteen erikoistunut lakitoimisto. Toimimme pääasiassa yritysten ulkoistettuna juristina. Meidät tunnetaan myös ainoana vaikuttajamarkkinoinnin ja sosiaalisen median juridiikkaan erikoistuneena lakitoimistona. Koska haluamme helpon lähestyttävyyden kautta tarjota kaikille mahdollisuuden toimia oikein, olemme apunasi kaikissa lakiasioissa!

Miten eroamme muista lakitoimistoista?

Eroamme muista lakitoimistoista siinä, että meillä

  1. asiat esitetään simppelisti eikä käteesi ei jää vain pykäliä, vaan tiedät aina, miten sinun kannattaisi toimia ja mitä sinun tulee käytännössä tehdä.
  2. asiantuntijuus tai ammatti ei poissulje ihmisläheisyyttä, vaan meillä asiakasta on aina vastassa rento ja lämmin ihminen.
  3. ei tarvitse jännittää tähtitieteellisiä loppulaskuja, vaan tiedät aina etukäteen, mitä maksat.
  4. kannatetaan koko lakialan modernisointia sekä modernia lakitoimistomallia, jossa asiat tehdään aidosti asiakkaan edun mukaisesti.

Tarina

Mistä kaikki alkoi?

Somelawn perustaja Katariina Ruuskanen ajatteli miltein kymmenen vuoden lakialan uransa aikana, ettei hän tunne kuuluvansa stereotyyppiseen lakimiesporukan joukkoon. Kyynerpäätaktiikka sekä tietynlainen jäykkyys alan vanhanaikaisuus tuntui haastavalta ympäristöltä rempseälle, rennolle ja ihmisläheiselle juristille. Samalla Katariina kuunteli ulkopuolisten lakialaan kohdistuvaa tyytymättömyyttä: lakiavun saanti on kallista, juristit ovat jäykkiä ja pelottavia eikä heidän vastauksistaan saa mitään tolkkua, vaikka niistä joutuu maksamaan maltaita. Katariina oivalsi olevansa oikea persoona vastaamaan kaikkeen tähän, jolloin ajatus Somelawsta, modernista ja helposti lähestyttävästä lakitoimistosta syntyi.

”Tajusin, että persoonani ja ajatukseni siitä, mitä lakitoimiston kuuluisi olla on juuri sitä, mitä asiakkaatkin kaipaavat. Haluan tehdä asiat aidosti eri tavalla ja tälle onkin arvatusti ollut selvä kysyntä”

Kantava ajatus kaiken taustalla?

Somelawn taustalla on ajatus siitä, että jokaisella tulisi olla mahdollisuus toimia oikein. Tämän esteenä ei voi olla tähtitieteelliset tai ennalta arvaamattomat juristin loppulaskut. Lakiavun saanti on jokaisen oikeus.

Samoin jokaiselle kuuluu oikeus ymmärtää lakia. Oikein toimimisen esteeksi ei voi muodostua epämääräiset pykäläjargonit, vaan kohtaamisen jälkeen asiakkaalla täytyy olla selvät sävelet siitä, miten käytännössä pitää toimia. Meillä asiat esitetään simppelisti ja käytännönläheisesti.

Haluamme tehdä asiat asiakaslähtöisesti. Veloitamme vain aidosti tehdyistä minuuteista ja  toimeksiannot hoidetaan siten, kuin se on asiakkaalle parhainta. Lakiala on jo pitkään toiminut itsekeskeisesti ja me haluamme olla mukana positiivisessa, asiakaskeskeisessä muutoksessa.

Katariina

Katariina Ruuskanen, Perustaja & Omistaja, OTM

Moi, täällä kaiken takana on nuori savolainen nainen! Olen juristi ja yrittäjä, työkokemukseni lakihommista on pitkä. i

Jos nämä nippelitiedot kiinnostaa, pääset tutkimaan niitä tarkemmin tästä.
Markkinointiin liittyvä juridiikka on lempilapseni ja sitä on tullut ihan tutkittuakin. Myös sopimusoikeus ja oikeastaan kaikki yritysten lakiasiat ovat lähellä sydäntäni, sillä minulla on aito halu auttaa kaikkia onnistumaan. Olen tehnyt pitkään myös perhe- ja perintöoikeutta, joten nekin asiat sujuvat paremmin kuin hyvin.

Loin vuosia uraa lakialalla ja huomasin, etten oikein löydä omaa paikkaani. Halusin työskennellä modernissa lakitoimistossa, jossa asiakasta on vastassa rentoja ja helposti lähestyttäviä ihmisiä. Tällaista ei meinannut löytyä, joten perustin sellaisen itse.

Olen myös aina ajatellut, että vaikka asiat ovat painavia ja haastavia, ei niitä kuitenkaan tarvitse esittää sellaisina. Ammattitaitoa ei tulisi mitata kapulakielen sujuvuudella vaan sillä, että vaikeatkin asiat pystytään esittämään selkeästi ja ymmärrettävästi. Tätä haluan tarjota omille asiakkailleni.

Ps. Jos jäit kaipaamaan jotain henkilökohtaisempaa infoa tai olet muuten vain utealias, tsekkaa medialle osio, jossa kaikenlaista lisätietoa!

Toivottavasti laitat meille lakiasioissa viestiä – olisi kiva olla avuksi!

Terkuin, Katariina

Laita tästä meille viestiä!

Laita meille viestiä, olisi kiva olla avuksi!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Somelaw

Tilaa meidän uutiskirje tästä!

Pysy perillä pykälistä ja tilaa tästä uutiskirjeemme. Älä huoli, emme lähetä turhia viestejä.

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.