Meistä

Mikä on Somelaw?

Somelaw toimii pääasiassa yritysten ulkoistettuna lakiosastona. Juristin ulkoistaminen onnistuu kauttamme helposti ja edullisesti.

Olemme myös markkinointioikeuteen erikoistunut lakitoimisto. Meidät tunnetaan ensimmäisenä vaikuttajamarkkinoinnin ja sosiaalisen median juridiikkaan erikoistuneena lakitoimistona.

Avustamme myös yksityishenkilöitä ja olemme avustaneet asiakkaitamme esimerkiksi perhe- ja perintöoikeudellisissa ja velkomusasioita koskevissa toimeksiannoissa.

Koska haluamme helpon lähestyttävyyden kautta tarjota kaikille mahdollisuuden toimia oikein, meihin voi ottaa yhteyttä aina matalalla kynnyksellä !

Pähkinänkuoressa

Somelaw

 1. Apunasi kaikissa lakiasioissa
 2. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden toimia oikein
 3. Asiasi hoituu kauttamme edullisesti, nopeasti, helposti ja ymmärrettävästi
 4. Olemme helposti lähestyttävä ja matalan kynnyksen lakitoimisto, jossa vastassa on aina ihminen eikä ”pelottava” juristi

Miten eroamme muista lakitoimistoista?

Eroamme muista lakitoimistoista siinä, että meillä

 1. asiat esitetään simppelisti eikä käteesi ei jää vain pykäliä.
 2. tiedät aina, miten sinun kannattaisi toimia ja mitä sinun tulee käytännössä tehdä.
 3. asiantuntijuus tai ammatti ei poissulje ihmisläheisyyttä, vaan meillä asiakasta on aina vastassa rento ja oikea ihminen.
 4. ei tarvitse jännittää tähtitieteellisiä loppulaskuja, vaan tiedät aina etukäteen, mitä maksat.
 5. kannatetaan koko lakialan modernisointia sekä modernia lakitoimistomallia, jossa asiat tehdään aidosti asiakkaan edun mukaisesti.

Tarina

Mistä kaikki alkoi?

Somelawn perustaja Katariina Ruuskanen ajatteli miltein kymmenen vuotta lakialan kokemusta kerättyään, ettei hän tunne istuvansa stereotyyppiseen juristiporukan joukkoon. Kyynerpäätaktiikka, tietynlainen jäykkyys ja alan vanhanaikaisuus tuntui haastavalta ympäristöltä rennolle ja ihmisläheiselle juristille.

Samalla asiakkaiden asenteet lakialaa kohtaan tuntuivat omiin arvoihin nähden haastavilta: ”lakiavun saanti on kallista, juristit ovat jäykkiä ja pelottavia eikä heidän vastauksistaan saa mitään tolkkua, vaikka niistä joutuu maksamaan maltaita”.

Katariina oivalsi olevansa oikea persoona vastaamaan kaikkeen tähän, jolloin ajatus Somelawsta, modernista ja helposti lähestyttävästä lakitoimistosta syntyi.

”Tajusin, että persoonani ja ajatukseni siitä, mitä lakitoimiston kuuluisi olla on juuri sitä, mitä asiakkaatkin kaipaavat. Haluan tehdä asiat aidosti eri tavalla ja tälle onkin arvatusti ollut iso kysyntä.”

Kantava ajatus kaiken taustalla?

Somelawn taustalla on ajatus siitä, että jokaisella tulisi olla mahdollisuus toimia oikein. Tämän esteenä ei voi olla tähtitieteelliset tai ennalta arvaamattomat juristin loppulaskut. Lakiavun saanti on jokaisen oikeus ja me tarjoamme tämän.

Samoin jokaiselle kuuluu oikeus ymmärtää lakia. Oikein toimimisen esteeksi ei voi muodostua epämääräiset pykäläjargonit, vaan kohtaamisen jälkeen asiakkaalla täytyy olla selvät sävelet siitä, miten käytännössä pitää toimia. Meillä asiat esitetään simppelisti ja käytännönläheisesti.

Myös lakialalla kuuluu olla asiakaslähtöinen vaihtoehto ja me olemme sitä. Veloitamme vain aidosti tehokkaasti käytetyistä minuuteista ja  toimeksiannot hoidetaan siten, kuin se on asiakkaalle parhainta. Haluamme olla mukana positiivisessa, asiakaskeskeisessä muutoksessa.

Somelawn takana

Katariina Ruuskanen

Perustaja, Juristi & OTM

Moi, täällä Katariina! Olen helsinkiläistynyt savolainen, juristi ja yrittäjä. Olen intohimoinen  lakialan uudistaja ja ”tekijä naisia”. Tykkään tehdä töitä ihmisten kanssa ja koenkin, että savolaisuuden tuoma helpostilähestyttävyys on ollut myös Somelawn supervoima.

Ajattelen olevani sellainen juristi, että vaikka asiat voivat olla painavia ja haastavia, ei niitä kuitenkaan tarvitse esittää sellaisina. Ammattitaitoa ei tulisi mitata kapulakielen sujuvuudella vaan sillä, että vaikeatkin asiat pystytään esittämään selkeästi ja ymmärrettävästi.

Työkokemukseni lakihommista on pitkä. ”Aikaisemmassa elämässä” toimin vuosia suuren suomalaisen finanssitalon lakipuolella erilaisissa juristin tehtävissä ja ennen oman yrityksen perustamista vastasin lakisääteisten vakuutusten lakiasioista.

 • Jos näiden nippelitiedot kiinnostaa, pääset tutkimaan taustaani tarkemmin täältä!
 • Ps. Jos jäit kaipaamaan jotain henkilökohtaisempaa infoa tai olet muuten vain utealias, tsekkaa mediassa osio, jossa kaikenlaista lisätietoa!

Finanssiuran jälkeen kaipasin vaihtelua ja halusin tehdä töitä asiakkaiden kanssa lakitoimistosta käsin, jossa asiakasta autetaan aidosti onnistumaan ihmisläheisellä otteella. Koska en löytänyt sellaista, perustin oman: Somelawn.

Somelawlla olen pääasiassa avustanut yrityksiä. Koin, että myös yksityishenkilö -puolella oli myös tarve sille, että lakiasiat saa hoidettua asiakaslähtöisesti etänä, edullisesti ja ilman ajanvarausta. Näin ollen lähdin tekijä naisena perustamaan Lakihelppiä, joka modernisoi koko lakialaa kansainvälisesti.

Vaikka koenkin suurta paloa lakialan uudistamista kohtaan ja olen siinä myös juristien asialla, nautin juristin työstä. Minultakin kysytään usein ”mitä työtä tekisit, jos saisit valita” ja vastaan aina, että tätä mitä nytkin.

Somelawn takana on siis tällainen tyyppi. Toivottavasti se resonoi, laitat meille lakiasioissa viestiä ja voimme olla avuksi!

Terkuin, Katariina

Laita tästä meille viestiä!

Laita meille viestiä, olisi kiva olla avuksi!

Kiitos!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

”Koen Somelawn helposti lähestyttäväksi ja asiantuntevaksi. Iso suosittelu jos kaipaat nykyaikaista lakitoimistoa ja sitä, että asiat selitetään sinulle selkokielellä!”

”Tehtin Somelawlla yritykselle sopimukset eri tarpeisiin. Kävimme ensin yhdessä läpi mitä sopimukselta halutaan ja mitä sen pitäisi sisältää. Asia hoitui helposti ja nopeasti. Kiitos siitä!”

”Somelaw ja Katariina on jeesannut meitä eli vaikuttajamarkkinointitoimisto Noordia monissa jutuissa niin sopimuksista vaikuttajamarkkinoinnin lainmukaisuuteen. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä palveluun, ja sen lisäksi yhteistyö on todella vaivatonta!”

”Jos et halua kymmensivuisia ja vaikeaselkoisia sopimusnivaskoja, suosittelen Somelawta. Saimme erinomaiset ja selkeät sopimukset. Sopimusasioiden hoitaminen Somelaw:lla todellakin säästi minulta aikaa ja yrittäjälle aika on aina rahanarvoista!”

“Sopimusten teko ammattimaisesti pitää huolta yrityksen imagosta yhteistyökumppaneiden suuntaan ja tuo turvaa, että sopimukset ovat pätevät. Ammattilaisella on myös aina viimeisin tieto mitä sopimusten tulee sisältää, tähän selvittelytyöhön olisi minulta yrittäjänä mennyt vielä enemmän aikaa”

”Mikään ei ole koskaan antanut minulle samanlaista mielenrauhaa ja tukea kuin nimenomaan somemaailmaan keskittynyt lakimies. Pelkkä ajatus jo siitä, että kerrankin on oikeasti pätevä ihminen keltä kysyä jos mieltä askarruttaa jokin on ollut korvaamatonta.”

”Siis kiitos! Jos en olisi saanut Somelawn apua, olisin hävinnyt rahaa satoja euroja joka kuukausi.”

”Kun ottaa juristin avuksi, sopimusasiat voi onneksi hoitaa myös niin, ettei ne aiheuta ylimääräistä stressiä”

”Somelaw piti huolen siitä, että molemmat osapuolet kirjoittavat sopimuksen mielellään eikä tarjoamamme sopimus johda ylimääräiseen säätöön”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan Somelawn asiakkailta.

Somelaw

Tilaa meidän uutiskirje tästä!

Pysy perillä pykälistä ja tilaa tästä uutiskirjeemme. Älä huoli, emme lähetä turhia viestejä.

Kiitos!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.