Somelaw – Case

Sara Tarnanen: briiffi- ja sopimustarkastus

Somelaw tarkasti Sara Tarnasen (@saratarnanen, n. 12 500 seuraajaa) Berliinin Muotiviikkojen kampanjaehdotusta koskevan briiffin ja yhteistyösopimuksen.

Asiakkaan tarve

Sara sai pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltaan kutsun ja kampanjaehdotuksen Berliinin Muotiviikoille. Yhteistyötä koskeva briiffi ja sopimus haluttiin tarkastuttaa juristilla. Koska kampanja sijoittui ulkomaille, Saraa mietitytti erityisesti vallitseva tilanne ja siitä mahdollisesti aiheutuvat muutokset.

Somelaw:n näkemys

Briiffi:

 • Pyydetään tarkennuksia matkoihin ja palkkioihin liittyviin seikkoihin.
 • Vallitsevan tilanteen osalta tarkennuksia pyydetään mahdollisiin lisäkustannuksiin ja peruutusehtoihin.
 • Neuvotaan Saraa myös siitä, mitä omista henkilökohtaisista vakuutuksista kannattaa tarkastaa.

Sopimustarkastus:

 • Tarkistetaan, että briiffistä nousseet asiat ovat myös yhteistyösopimuksessa.
 • Tarkastetaan sopimus ja varmistetaan, että se on kokonaisuudessaan Saran oikeuksien ja etujen mukainen.

Lopputulos

Sara sai etujensa mukaisen sopimuksen ja ehdotkin olivat alkuperäistä sopimusta paremmat. Ja mikä tärkeintä: yhteistyö ja Berliinin Muotiviikot sujuivat loistavasti.

Briiffin tarkastuksen kulku

Sara lähetti yhteistyötä ja kampanjaa koskevan briiffin suoraan Somelaw:n juristille sähköpostitse. Samaan yhteyteen Sara oli nostanut seikkoja, jotka mietityttivät häntä. Sara sai Somelaw:lta vastauksen jo seuraavana päivänä.

Somelaw:n olisi voinut ottaa mukaan keskusteluun yhteistyöstä, mutta koska kampanjan tarjoaja oli Saran pitkäaikainen yhteistyökumppani, Sara muodosti heille itse vastauksen briiffistä annettujen kommenttien pohjalta.

Jatkon osalta sovittiin, että asiaan palataan heti, kun yhteistyökumppanilta saadaan vastaus ja/tai sopimustarjous.

Vaikuttajabriiffin tarkastus

Tässä tapauksessa saatu briiffi oli vasta tarjous yhteistyöstä, joten kampanjasta ja sen ehdoista oli helppo hyvillä mielin neuvotella. Jo briiffin tarkastuttamisella yhteistyöstä tarjottavaan sopimukseen saataisiin suoraan puhutut ja mietityttäneet seikat.

Kampanjan ja muotiviikkojen sijoittuessa ulkomaille jo pelkästään briiffin pohjalta nousi esiin useita seikkoja, joihin yhteistyökumppanilta pyydettiin tarkennuksia:

 • Tarkennuksia matkoihin, matkakuluihin ja majoittumiseen sekä niitä koskevaan laskutusoikeuteen.
 • Kulujen osalta kiinnitettiin huomiota erityisesti siihen, kattaako matkustus -ja majoitusbudjetti Saran palkkion sisällöntuotannosta vai sovitaanko tästä vielä erikseen.

Vallitsevan tilanteen osalta:

 • Kiinnitetään huomiota mahdollisiin karanteenin aiheuttamiin tulonmenetyksiin.
 • Pyydetään tarkennuksia sen mahdollisesti aiheuttamiin lisäkustannuksiin ja peruutusehtoihin.
 • Neuvotaan Saraa siitä, mitä omista vakuutuksista kannattaa näiden seikkojen osalta tsekata.

Briiffistä sopimustarkastukseen

Briiffitarkastuksen pohjalta yritykseltä saatiin sekä sopimustarjous että tarkennukset pyydettyihin seikkoihin. Sopimukseen saatiin myös Saralle edullisemmat ehdot koskien palkkioita ja korvauksia.

Sopimuksen saatuaan Sara lähetti sen sähköpostitse Somelaw:n juristille. Sopimuskommentit toimitettiin jo heti seuraavana aamuna takaisin, jotta sopimus yhteistyötä saataisiin maaliin.

Sopimustarkastuksen jälkeen Muotiviikkoja koskevasta yhteistyöstä ja kampanjasta päästiin sopimukseen ja Berliinin matka lyötiin lukkoon.

Vaikuttajasopimuksen tarkastus

Sopimustarkastuksessa varmistuttiin siitä, että sopimus sisälsi kaikki aiemmin puhutut ja tarkennetut seikat.

 • Sopimuksesta puuttui muutama sovittu seikka ja nämä pyydettiin täydentämään sopimukseen. Tämä oli tärkeää mm. tiettyjen kulujen osalta, jottei niitä jäisi Saran harteille.
 • Briiffin tarkastuttaminen juristilla palkitsi tässä kohtaa, sillä sopimus oli muilta osin puhutun mukainen. Yhteistyökumppania ei siis tarvinnut uuvuttaa pitkällä listalla tehtävistä muutoksista, kun jo etukäteen ilmaistut toiveet löytyi sopimuksesta.

Sopimus tarkastettiin myös siitä kulmasta, että se olisi Saran etujen ja oikeuksien mukainen. Tämän osalta Saran huomiota kiinnitettiin vielä tiettyihin sopimuskohtiin ja niiden käytännön merkitykseen, jotta ne eivät aiheuttaisi yllätyksiä. Tämän osalta käytiin läpi mm:

 • laskutusoikeutta
 • tekijänoikeuksia ja kuvaoikeuksia
 • mistä yhteistyökumppani ja Sara ottavat vastuun + mistä pitää varmistua
 • sovellettava laki ja sen merkitys
 • purkuoikeus, erityisesti henkilöbrändille haitallisista syistä.

Ja loppu hyvin, kaikki hyvin olisi vähättelyä

Yhteistyöstä sopiminen sujui nopeasti ja ketterästi, kun Sara toimitti otti juristiin yhteyttä jo heti briiffin saatuaan. Sopimuksesta saatiin Saran etujen mukainen ja ehdotkin olivat tarjottua, alkuperäistä sopimusta paremmat.

Kampanja saatiin maaliin täysin sovitusti ja suunnittellusti. Tärkeintä oli tietysti se, että yhteistyö ja Berliinin Muotiviikot menivät loistavasti.

Sara muistaa muotiviikot varmasti aina, sillä kotiin palatessa lentokentällä oli vastassa kosinta. Tämä oli kaikista ihaninta myös Somelaw:n mielestä!

Juristi apunasi

Löydät lisätietoa sopimusasioiden hoitamisesta täältä ja sopimustarkastuksista täältä!

Tai laita meille suoraan viestiä alta!

Jätä yhteystietosi, niin jatketaan siitä

Kiitos!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Lue myös nämä

Tässä vielä lisää luettavaa sinulle.

Vaikuttaja-pr ja sen merkitseminen

Lue tästä juristin kertomana (silti ymmärrettävästi) mitä on vaikuttaja-pr ja miten se merkitään oikeaoppisesti!

Kaupallisten yhteistöiden merkitseminen

Tässä artikkelissa juristimme kertoo, miten kaupalliset sisällöt merkitään oikein ja mitä piilomainonta on.

Teaser-markkinointi

Lue tästä, mitä on teasausmainonta ja onko myöhemmin julkaistava kuva merkittävä mainostunnistein.

”Koen Somelawn helposti lähestyttäväksi ja asiantuntevaksi. Iso suosittelu jos kaipaat nykyaikaista lakitoimistoa ja sitä, että asiat selitetään sinulle selkokielellä!”

”Tehtin Somelawlla yritykselle sopimukset eri tarpeisiin. Kävimme ensin yhdessä läpi mitä sopimukselta halutaan ja mitä sen pitäisi sisältää. Asia hoitui helposti ja nopeasti. Kiitos siitä!”

”Somelaw ja Katariina on jeesannut meitä eli vaikuttajamarkkinointitoimisto Noordia monissa jutuissa niin sopimuksista vaikuttajamarkkinoinnin lainmukaisuuteen. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä palveluun, ja sen lisäksi yhteistyö on todella vaivatonta!”

”Jos et halua kymmensivuisia ja vaikeaselkoisia sopimusnivaskoja, suosittelen Somelawta. Saimme erinomaiset ja selkeät sopimukset. Sopimusasioiden hoitaminen Somelaw:lla todellakin säästi minulta aikaa ja yrittäjälle aika on aina rahanarvoista!”

“Sopimusten teko ammattimaisesti pitää huolta yrityksen imagosta yhteistyökumppaneiden suuntaan ja tuo turvaa, että sopimukset ovat pätevät. Ammattilaisella on myös aina viimeisin tieto mitä sopimusten tulee sisältää, tähän selvittelytyöhön olisi minulta yrittäjänä mennyt vielä enemmän aikaa”

”Mikään ei ole koskaan antanut minulle samanlaista mielenrauhaa ja tukea kuin nimenomaan somemaailmaan keskittynyt lakimies. Pelkkä ajatus jo siitä, että kerrankin on oikeasti pätevä ihminen keltä kysyä jos mieltä askarruttaa jokin on ollut korvaamatonta.”

”Siis kiitos! Jos en olisi saanut Somelawn apua, olisin hävinnyt rahaa satoja euroja joka kuukausi.”

”Kun ottaa juristin avuksi, sopimusasiat voi onneksi hoitaa myös niin, ettei ne aiheuta ylimääräistä stressiä”

”Somelaw piti huolen siitä, että molemmat osapuolet kirjoittavat sopimuksen mielellään eikä tarjoamamme sopimus johda ylimääräiseen säätöön”

Esitetyt arvostelut ja lupa niiden käyttöön on pyydetty ja saatu suoraan Somelawn asiakkailta.

Somelaw

Tilaa meidän uutiskirje tästä!

Pysy perillä pykälistä ja tilaa tästä uutiskirjeemme. Älä huoli, emme lähetä turhia viestejä.

Kiitos!

Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.